İşlerine gitmek için sabah evlerinden çıkan İzmirliler, nadir olarak yaşadıkları bu hava olayını, cep telefonları ile görüntüledi.

Yaklaşık bir haftadır, hissedilir sıcaklığın sıfırın altında 9 dereceye kadar düştüğü İzmir'de, hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte İzmirliler karlı bir sabaha uyandı.
İşlerine gitmek için sabah evlerinden çıkan İzmirliler, nadir olarak yaşadıkları bu hava olayını, cep telefonları ile görüntüledi.
AA muhabirinin İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kar yağışının kent genelinde hava sıcaklığı durumuna bağlı olarak öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.
Öğle saatlerinde rüzgarın lodos yönüne dönmesiyle birlikte yağışın önce karla karışık yağmura, akşam saatlerinden itibaren de sağanağa dönmesi bekleniyor.
İzmir'de en son etkili kar yağışı 29 Aralık 1991 yılında görülmüş, bu tarihte kent merkezindeki kar kalınlığı 3 santimetre olarak ölçülmüştü.
30 uçak seferi iptal edildi
İzmir Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, kar yağışı nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı'ndan toplam 30 seferin iptal edildiğini söyledi.
Adnan Menderes Havalimanı'ndan sorumlu Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 10.00'dan itibaren kar yağışı nedeniyle hava ulaşımında aksama yaşandığını belirtti. Dağlı, ''Toplam 30 uçak seferi iptal edildi. İniş yapmak isteyen 7 uçak, Bodrum ve Dalaman Havaalanlarına yönlendirildi'' dedi.
Dağlı, havalimanındaki uçuş trafiğinin saat 14.45 itibariyle normale döndüğünü kaydetti.
AA/Akşam